Acasă Știință
Categorie:

Știință

Reclamă

Harta a fost creată în jurul anilor 2900-2600 î.Hr., când Noul Imperiu Babilonian era considerat pe bună dreptate centrul cultural și științific al continentului.
Imago Mundi a fost descoperită de Hormuzd Rassam în 1881 în ceea ce este astăzi Irakul, în Sippar. În prezent, artefactul este expus la British Museum din capitala Regatului Unit.
Dimensiunile artefactului sunt de 12,2 x 8,2 cm. Imaginea înfățișează Evul Mediu și alte regate. De asemenea, menționează creaturi mitice și figuri istorice, precum Utnapishtim și Sargon.

Pagini: 1 2

Reclamă

Cu mult timp înainte de Hristos, oamenii foloseau buzdugane din os pentru a coase hainele, iar aceste unelte nu aveau un ochi. Acum șaptezeci de mii de ani, crearea unui ochi în ac era încă o sarcină dificilă pentru vânători și culegători.

În Peștera Denisova, unde reprezentanți ai denisovenilor, neanderthalienilor și oamenilor moderni au trăit timp de aproximativ 100 000 de ani, apariția unei adaptări mai complexe a coincis cu o răcire globală bruscă în timpul Epocii glaciare. Din cauza frigului, oamenii au fost probabil forțați să treacă la îmbrăcăminte stratificată, începând cu lenjeria de corp. Un ac cu un ochi le-a permis să își asigure mai rapid, atât lor, cât și semenilor, un astfel de accesoriu important.

Pagini: 1 2

Reclamă

În timpul unei expediții de cercetare în șanțul Atacama din largul coastelor Chile și Peru, care are o adâncime de aproximativ 8 kilometri, oamenii de știință de pe nava NIS Falcor a Schmidt Ocean Institute au descoperit cele mai nordice și mai adânci aflorimente de hidrocarburi sub coloana de apă adâncă de 2 836 de metri.

Datele sugerează prezența unei zone de subducție în regiune, adică ciocnirea a două plăci tectonice. Microbii care locuiesc în izvoarele reci deschise folosesc strategii surprinzătoare pentru a găsi hrană și a supraviețui fără lumina soarelui, a declarat conducătorul expediției, Dr. Lauren Seiler.

Pagini: 1 2

Reclamă

Acesta a fost găsit de vânătorul de dinozauri D. Cooper, care deține 40 de hectare de teren în Colorado (SUA), situat în zona Formațiunii Morrison, o strată de rocă sedimentară bogată în fosile. Acolo a descoperit 10 schelete osoase, inclusiv un schelet gigantic de stegosaurus pe care l-a numit Apex.
Bărbatul și colegii săi au găsit rămășițele în 2022, în timp ce își sărbătorea propria aniversare de 45 de ani. Mai întâi au văzut femurul, apoi vertebrele. A fost nevoie de un an pentru a asambla scheletul complet. Au găsit 70 la sută din oase, o cantitate de neconceput pentru un stegosaurus.

Pagini: 1 2

Reclamă

Oamenii de știință brazilieni au obținut în timpul săpăturilor o bună conservare a craniului unei creaturi asemănătoare unui crocodil care a trăit în perioada Cretacicului în ceea ce este acum Brazilia. O serie de caracteristici anatomice unice ale descoperirii sugerează că această creatură cu patru picioare putea produce semnale sonore complexe pentru a interacționa cu semenii săi.

Era mezozoică (acum 251-66 milioane de ani) este în general asociată cu șopârlele care cutreierau pământul. Dar spre sfârșitul erei, multe alte creaturi uimitoare au populat Pământul. Când continentul Gondwana s-a destrămat, crocodilomorfii au proliferat în ceea ce este acum America de Sud.

Pagini: 1 2

Reclamă